Sos tatarski z marynowanym patisonem

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Trochę inna wersja sosu tatarskiego. Delikatny. Akurat do świątecznego pasztetu .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 1 szklanka kwaśnej  śmietany 18 %
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych  marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki pokrojonego marynowanego patisona ( małe , zwarte )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu grubo mielonego kolorowego
  • 1 szklanka majonezu

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Zostawić na kilka godzin by się  przegryzły.  Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1292848302



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....