Sałatka ze szpinakiem, ziemniaczkami i kozim serem

12 listopada 2010, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 50g listków szpinaku
  • 8 małych ugotowanych ziemniaczków
  • 100g koziego sera lub bryndzy
  • 1/2 małej puszki kukurydzy (Bonduelle)
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • mała czerwona cebulka
  • dressing czosnkowy lub jogurtowo-ziołowy
  • opcjonalnie: mała marchewka i listki tymianku

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak opłukać, osuszyć- wrzucić do miski. Ziemniaczki pokroić na pół ( ja ugotowałam dzień wcześniej o kilka więcej by mieć do sałatki:) Pomidorki opłukać, również pokroić na połówki, awokado dowolnie, cebulę na piórka, marchewkę zetrzeć na cienkie paseczki. Wszystkie składniki dodać do szpinaku, dodać także odsączoną z zalewy kukurydzę i pokruszony kozi ser, posypać listkami tymianku, polać sosem czosnkowym. Sałatka smaczna i sycąca, bardzo prosta w wykonaniu.

file1289587200



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz