Zapiekanka z mielonego mięsa i puree

20 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg ziemniaków

– 60 dag mielonego mięsa

– 3 cebule

– 2 średnie marchewki

– pęczek natki pietruszki

– 2 jaja

– 4 łyżki masła

– 4 łyżki oleju

– 3 ząbki czosnku

– słodka i ostra papryka

– suszone oregano

– gałka mukszkatałowa

– sól, pieprz

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, utłuc z masłem. Cebule i czosnek posiekać. Marchew pokroić w kostkę, warzywa podsmażyć na oliwie, dodać mięso. Smażyć 3 minuty. Wlać pół szklanki wody, doprawić do smaku. Dusic około 10 minut. Wymieszać ziemniaki z jajkami i natką oraz gałką. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięsna masę, przykryć puree. Piec 40 minut w nagrzanym piekarniku.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...