Ogórki w sosie musztardowym z kurkumą

21 lipca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ogórki duże 2 kg
Zalewa:
4 szkl wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
5 łyżek dobrej musztardy
4 łyżeczki soli
listki laurowe
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
kurkuma 1 łyżeczka

Zalewę zagotować. Ogórki obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć w słoikach. Zalać zalewą, pasteryzować 10 minut. Na drugi dzień nadają się do spożycia. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Nadają się jak najbardziej do potraw z grilla. Polecam!

file1279739087



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...