Sałatka ziemniaczana

10 lipca 2010, dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny

600 g młodych ziemniaków
3-4 łodygi selera naciowego
5 cebulek dymek
sporą garść kiełków słonecznika
pęczek rzodkiewek

Sos:
5 łyżek majonezu
150 g jogurtu lub śmietany
2 łyżki utartego chrzanu (zamaist chrzanu dałam musztarde francuską)
sól
pieprz
natka pietruszki

Wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać w salaterce
składniki sosu. Pokroić umytego selera i rzodkiewki na plasterki. Wrzucić do
sosu i wymieszać. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojone w plasterki, ostudzoneziemniaki i kiełki słonecznika. Wymieszać delikatnie tak żeby ziemniaki się nie rozpadły. Podawać posypane dymką, natką selerową i przybrane rzodkiewkami. My jedliśmy z grillowanym karczkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz