Szpinak z cieciorką

29 czerwca 2010, dodał: Kasiula
Artykuł zewnętrzny

składniki;

500 gram cieciorki
500 gram szpinaku
duża cebula
4 goździki
łyżeczka czerwonej papryki
pół pęczka natki pietruszki
listek laurowy
olej, czosnek

Cieciorkę namoczyć w wodzie przez noc, potem zalać gorącą wodą, cebulkę obrać, opłukać, naszpikować goździkami i włożyć do garnka z ciecierzycą. Dodać nieobrane ząbki czosnku, listek laurowy i pietruszkę, osolić i gotować około 4 godzin, dolewając wodę. Po 3 godzinach gotowania ciecierzycy dodać szpinak i gotować jeszcze przez godzinę. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić, wyjąć ząbki czosnku, cebule i listek. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać łyżeczkę papryki, dodać cieciorkę ze szpinakiem i smażyć około 4 minuty.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.