Kotlety cielęce z pomarańczą

14 maja 2018, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny

Delikatne, rozpływające się w ustach kotleciki cielęce dla miłośników mięsnych kąsków z posmakiem słodyczy. Można je zaserwować na rodzinnej uroczystości, uwielbiają je zwłaszcza najmłodsi konsumenci…

file1510693042

 

  • 8 małych sznycelków cielęcych
  • 2 pomarańcze
  • sok z połowy pomarańczy
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • łyżeczka curry
  • 10 dag masła klarowanego
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • słoiczek borówek do mięsa
  • listki kolendry
  1. Sznycelki opłukuję, osuszam, lekko rozbijam tłuczkiem. Skrapiam sokiem z pomarańczy i odstawiam do lodówki na 2 godziny. Oprószam pieprzem. Panieruję w wiórkach kokosowych wymieszanych z curry.
  2. Sznycelki smażę na maśle klarowanym. Na drugiej patelni również na maśle duszę obrane i pokrojone w plastry pomarańcze. Kotleciki razem z plastrami pomarańczy przekładam na półmisek, oprószam solą, posypuję listkami kolendry. Podaję z borówką ze słoika.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...