Halibut z ananasem

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pyszna rybka o lekko owocowym smaku .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 dzwonka halibuta
  • 4 plastry ananasa
  • 1 szklanka syropu od ananasa
  • 1/2 cytryny – sok
  • sól
  • pieprz mielony ( kolorowy )
  • olej z pestek winogron do smażenia
  • 1 łyżka masła .
  • 1 łyżka mąki

Zrobić marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2 godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple . A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę – posypane pieprzem i  chwilę smażyć obracając na drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.

file1276072282



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...