Parówki na pierzynce z porów

Avatar photo
30 września 2013,
dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– parówki 6 szt.
– Ser żółty ostry 40 dag
– Boczek surowy 6 plastrów
– pora
– olej do smażenia

Wykonanie:
Ser pociąć w słupki o wymiarach krótszych niż parówki. Parówki naciąć wzdłuż. Włożyć w nacięcia ser. Owijać parówki cienkimi plastrami chudego boczku. Grillować, obracając ze wszystkich stron, by boczek nabrał złotego koloru. Paróweczki podaje na pierzynce z pory: por pokroić w cienkie plasterki, sparzyć wrzątkiem, podsmażyć, wrzucić starty żółty ser, jeszcze chwilę podsmażyć.

Smacznego!

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...