Makaron ryżowy na groszkowo

19 maja 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Makaron ryżowy doskonale komponuje się ze wszelkimi smakami i kolorami .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 1/2 paczki makaronu ryżowego Tagliatelle ( wstążki )
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1/2 Bulionetki drobiowej Knorra ( lub kostki drobiowej albo w wersji wegetariańskiej warzywnej )
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku

Zagotować osoloną wodę . Wrzucić makaron i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Odcedzić .

W garnku rozgrzać masło . Wrzucić na nie odsączony z zalewy groszek ( część odłożyć do dekoracji ).Do garnka dodać Bulionetkę i poczekać aż się rozpuści . Zmiksować na kremowe puree . Doprawić mielonym pieprzem , sokiem z cytryny i cukrem .

Wrzucić makaron i ogrzewać mieszając aż groszkowe puree oblepi makaron .

Podawać posypany pozostałym groszkiem i dla kontrastu kolorystycznego kawałkiem pokrojonej w drobną kosteczkę ugotowanej marchewki.

file1274297402



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.