Książka kucharska, która powstała by wspierać chore dzieci
Fundacja Między Niebem a Ziemią otacza swoją opieką nieuleczalnie chore dzieci i ich bliskich. Najnowszy projekt fundacji to kulinarna książka autorstwa m.in. Kurt Schellera i Andrzeja Polana – „Smaki Nieba i Ziemi – Wielka Księga Serecznych Przepisów”. To w pełni charytatywny projekt, w który zaangażowały się różne środowiska.
„Smaki Nieba i Ziemi” to najnowszy projekt Fundacji, który ma na celu zebranie środków na pomoc podopiecznym oraz dalszą integrację środowisk prawniczych i biznesowycch wokół idei pomagania. Fundację wspierają m.in. mec. Piotr Schramm czy prof. Zbigniew Ćwiąkalski. W tym roku efektem działań jest powstanie wyjątkowej książki „Smaki Nieba i Ziemi – Wielka Księga Serdecznych Przepisów”. W projekcie wzięli udział znani i lubiani kucharze, m.in. Kurt Scheller, Agnieszka i Marcin Kręgliccy, Andrzej Polan, Adam Chrząstowski czy Rober Sowa, któzy przygotowali specjalne przepisy kulinarne. Zaangażowali się oni w projekt pro publico bono.
Dochód ze sprzedaży książki „Smaki Nieba i Ziemi – Wielka Księga Serdecznych Przepisów” w całści przeznaczony jest na pomoc podopiecznym Fundacji.
Fundacja działa od czterech lat. Obecnie opiekuje się ponad 40. chorych dzieci i ich rodzin. W jaki sposób pomaga? M.in. finansując operacje, zabiegi i rehabilitację, kupując potrzebny sprzęt, leki. Każdego dnia wspiera swich podopiecznych, kupując jedzenie czy opał, tak potrzebny teraz, zimą. Między niebem a Ziemią działa prężnie na terenie całego kraju. Prezes Fundacji – mec. Sylwia Zarzycka, skupiła wokół siebie osoby z różnych branż i kręgów, które łączy jedno – wielkie serce i chęć niesienia wsparcia bezbronnym i potrzebującym.