Zupa z rabarbaru

22 maja 2014, dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 kg rabarbaru

250 g cukru

łyżka mąki ziemniaczanej

100 g białego sera

grzanki z bułki grahamki

goździki

1,5 litra wody, ew. śmietanka

 

Rabarbar umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zalać szklanką wody. Ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć lub zmiksować blenderem. Dodać  resztę wody, goździki oraz cukier i zagotować. Do wrzącej wody dodać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i odrobiny zimnej wody. Ostudzić.

Podawać z białym serem pokrojonym w kostkę oraz grzankami i (opcjonalnie) ze śmietanką.

zz



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zupa z rabarbaru

  1. avatar Dobrodziejka pisze:

    idealna na upały

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...