Raclette na ziemniakach z polędwicą

20 lutego 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne danie.

1 kg ziemniaków
1 łyżeczka kminku
pieprz
sól
600 gram sera do raclette, najlepiej cheddar lekko pikantny
50 dkg polędwicy wieprzowej
2 łyżki oleju

Polędwice umyć, osuszyć. Pokroić na kawałki i smażyć na oleju około 8-10 min.
Po usmażeniu posolić i ewentualnie posypać pieprzem.
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
Ser do raclette pokroić na kawałki ułożyć na patelence. Rozgrzać raclette. Ser stopić tak, żeby się rozlewał. Delikatnie ułożyć na obrane z łupinki ziemniaki, posypać pieprzem i kminkiem.
Podawać z poledwicą, papryką konserwową lub ulubioną sałatką.
Smacznego.

file1266680965



FORUM - bieżące dyskusje

Skierniewice
Teraz podobno tam lokują osoby z zagranicy to niedługo będzie dużo chętnych do zwiedzania;)
Jaka szczoteczka do zębów?
U mnie cała rodzina, w tym siedmiolatek, używamy szczoteczek sonicznych.
Ból pod świeżą plombą przy naciskan…
Ja tak miałam i niestety okazało się, że ten ząb jest do leczenia kanałowego.
Woda gazowana - czy zdrowa?
Jest w butelkach szklanych np. Perlage. Piję od zawsze i nic mi nie jest.