Zupa z boczniaków

19 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag boczniaków
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
4 ziemniaki
¼ selera
2 kostki rosołowe
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
imbir
majeranek
1/5 l wody
olej

Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy listek i ziele angielskie oraz warzywa w całości. Na patelni na oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka a następnie dodajemy pokrojone w paski boczniaki oraz ziemniaki pokrojone w małą kostkę. Podsmażamy wszystko na złoty kolor i posypujemy wegetą i pieprzem. Przekładamy do garnka z wywarem i gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy warzywa i po przestudzeniu ścieramy na grubej tarce i wkładamy powrotem  do garnka. Doprawiamy  gałką, imbirem i majerankiem. Można też trochę zabielić mąką ale nie koniecznie.

file1266612492



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zgubić piwny brzuszek?
Który facet wypije mineralną zamiast piwa ? Ja nie znam takiego...
Zajęci na Tinderze
Raczej nudzi im się w dlugoletnich związkach , więc nowych wrażeń szukają ...
Perfumy a znak zodiaku
Ja lubię drzewne nuty , jestem Wagą a więc to by się zgadzało
Smutek po śmierci pupila
Też współczuję, bo to wielka trauma patrzeć na cierpienie bezbronnego zwierzaka.... A sprawę bezdomnych...