Makaron ze szpinakiem

28 marca 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
100 g ulubionego makaronu
100 g szpinaku w liściach (u mnie mrożony)
3-4 plastry boczku
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
ser do posypania
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia

Szpinak rozmrozić na patelni z dodatkiem wody. Przełożyć do miseczki. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i podsmażyć mieszając przez 5 minut. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać na patelni z dodatkami. Podawać posypane serem. Smacznego :)

file1364505366



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...