Makaron po Tajsku

11 marca 2013, dodał: bezeluszek
Artykuł zewnętrzny

składniki:

200 gram mięsa wieprzowego

200 gram makaronu ryżowego

2 jajka

zielona i czerwona papryka

2 nieduże marchewki

biała część pora

kiełki soi

ząbek czosnku, cebula (najlepiej szalotka)

olej sezamowy

odrobina curry, kurkuma,trawa cytrusowa( u nas ciężko ją dostać więc nie koniecznie ale dodaje potrawie fajny orzeźwiający zapach)sól, pieprz do ozdoby kolendra

sposób przygotowania

marchewkę , por,cebulę pokrój w drobne słupki.Mięsko pokrój w drobne słupki.Makaron sojowy należy włożyć na 15-20 minut do wrzącej wody ( nie gotować)

czosnek, paprykę i  imbir  posiekaj.

do woku nalać oleju (ok pół woku)wrzuć mięso jak mięso ładnie sie upiecze dodaj pozostałe składniki ( marchew, por, cebulę, imbir, papryke, kurkume,curry)

dodać makaron wszystko dokładnie wymieszać

na koniec dodać trawę cytrusową , sól pieprz

na wierzch posyp grubo krojona kolendra smacznego :)

 



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...