Makaron conchiglioni z kurczakiem i selerem w sosie pleśniowym

11 marca 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 selery naciowe
oliwa
kurczak pierś
serek mascarpone 1,5 opakowania
ser pleśniowy Lazur ok. 250 gram
makaron conchiglioni

Przygotowanie:

Selery obrać, pokroić w słupki, udusić lekko na patelni z dodatkiem soli i oliwy. Kurczaka pokroić w małe kawałki, posolić, popieprzyć i podsmażyć na osobnej patelni. Gdy seler będzie miękki zdejmujemy z gazu i dorzucamy do niego serek mascarpone. W metalowej misce położonej na garnku z gotująca się wodą rozpuszczamy ser pleśniowy (można go wcześniej podziabać widelcem). Gdy ser pleśniowy zrobi się miękki dorzucamy do niego selera z mascarpone i pokruszone orzechy włoskie.

Podajemy z makaronem conchiglioni.

file1363003122



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz