Ziemniaczane kotleciki z brukselką i bekonem

2 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kg ziemniaków
15 dag bekonu
20 dag brukselki
2 cebule
1 łyżka masła
3 łyżki mąki
pieprz biały
1 jajko
bułka tarta do obtaczania kotlecików

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Na maśle podsmażyć cebulę, bekon i liśćmi brukselki. Połączyć warzywa z rozgniecionymi widelcem ziemniakami. Całość wymieszać, dodając mąkę i jajko. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Ułożyć na blasze, na papierze do pieczenia. Podgrzewać w piekarniku przez 5 min., tuż przed podaniem. Podawać z sałatkami lub surówkami – wg upodobań.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...