Pikantna sałatka z kapusty

7 października 2012, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 strąk papryczki chili
100 ml wody
słodka papryka mielona
2 łyżki musztardy
3 łyżki czerwonego octu winnego
1 strąk czerwonej papryki
20 dag sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Kapustę pekińską podzielić na ćwiartki, usunąć głąb, a liście drobno pokroić. Papryczkę chili oczyścić z gniazda nasiennego, a miąższ drobno posiekać. W rondlu zagotować wodę, dodać musztardę, paprykę mieloną, posiekane chili i ocet. Dokładnie wszystko wymieszać. Gorącą marynatą polać kapustę, wystudzić.
Paprykę czerwoną  i fetę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać je z oliwą z oliwek, przełożyć do kapusty, wymieszać. Całość przyprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.