Kulki serowo-grzybowe

15 września 2012,
dodał: Parasza
Artykuł zewnętrzny

4 ziemniaki ugotowane w mundurkach (jeszcze ciepłe) przepuszczam przez praskę do ziemniaków, dodaję do tego starty żółty ser – 150 g –  (łatwo topiący się, np. ementaler) i podsmażone na maśle grzyby – 100 g – (podgrzybki, prawdziwki). Dodaję jedno jajko, sól i pieprz i wyrabiam na zwartą masę. Z niej formuję niezbyt duże kulki, wrzucam na lekko osoloną wodę i gotuję kilka minut (3 – 5 ).

Podawać z roszponką skropioną oliwą z oliwek z czosnkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....