Sałatka z fetą, rukolą i oliwkami
Składniki potrzebne do przygotowania sałatki:
– rukola (może być również mix sałat z rukolą)
– ser feta
– oliwki
– ogórek zielony
– pomidor
– przyprawy: oregano i bazylia
– sos sałatkowy ( może być np. koperkowy )
Sposób przygotowania:
Do miski wrzucamy umytą wcześniej rukolę ( ilość zależna od stopnia głodu :) ). Kroimy w małe kosteczki pomidora, ogórka i fetę i wrzucamy tak pokrojone składniki do miski z sałatą. Oliwki kroimy na cieniutkie paseczki i dorzucamy do reszty składników. Przyprawiamy dużą ilością oregano i bazylii i wszystko razem mieszamy. Minutę przed podaniem zalewamy całość sosem sałatkowym, by sałata była chrupiąca. Do tego bułeczka z ciemnego pieczywa i danie w 5 minut gotowe. Tak przygotowana sałatka zasyci nasz głód i na pewno nie przysporzy nam dodatkowych kilogramów.
Polecam :) Smacznego!!!