Ryba w sosie bolognese

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1/2 kg pangi
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    liście selera naciowego
    1 cebula
    30 dag pieczarek
    sos bolognese do spaghetti
    keczup po cygańsku
    sól, pieprz,papryka ostra, cukier
    sok z cytryny
    1 jajko
    bułka tarta


    Rybę usmażyć w panierce, ułożyć na półmisku. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie paseczki i chwilkę poddusić na patelni na której smażyła się ryba, podlewając od czasu do czasu łyżką wodyi doprawić cukrem i sokiem z cytryny. Warzywa nie powinny być słone. Następnie podduszone warzywa wykładamy na rybę i smażymy następne – cebulę, pieczarki i pora też pokrojone w paski. Po odparowaniu wody wlewamy rozpuszony w szklance wody sos bolognese i wszystko chwilę gotujumy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy keczupem cygańskim, sokiem z cytryny, lub wedle uznania innymi przyprawami. Na końcu dodajemy posiekane liście od selera naciowego, mieszamy i wylewamy na rybę i warzywa. Dekorujemy listkami pietruszki i papryką. Podajemy na gorąco lub na zimno.

    file1263590556



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    wakacyjne kolory paznokci
    Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
    Koncerty
    Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
    pokój dziecięcy
    Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
    Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
    Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...