Panga pieczona w folii

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Panga pieczona w folii


Bardzo wygodny sposób na pieczenie ryby . Na pewno się nie przypali , jest soczysta , smaczna .

Czas : 30 minut

Składniki :

2 filety Pangi ( ok. 0, 5 kg )
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
½ papryki zielonej
Kawałek pora
Kawałek ogórka
2 łyżki pokrojonego koperku
Vegeta
Pieprz mielony
Sok z cytryny
2 łyżeczki masła

Rybę posypać Vegeta , pieprzem , koperkiem .Skropić sokiem z cytryny .Zwinąć w rulonik .Folię aluminiową złożyć podwójnie .Ułożyć na niej rybę pokrojone w paseczki papryki , ogórek , por pokrojony w plasterki Do każdej porcji dodać masło. Szczelnie zawinąć .Piec w gorącym piekarniku przez minut .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...