Panga pieczona w folii
Artykuł zewnętrzny
Panga pieczona w folii
Bardzo wygodny sposób na pieczenie ryby . Na pewno się nie przypali , jest soczysta , smaczna .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 filety Pangi ( ok. 0, 5 kg )
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
½ papryki zielonej
Kawałek pora
Kawałek ogórka
2 łyżki pokrojonego koperku
Vegeta
Pieprz mielony
Sok z cytryny
2 łyżeczki masła
Rybę posypać Vegeta , pieprzem , koperkiem .Skropić sokiem z cytryny .Zwinąć w rulonik .Folię aluminiową złożyć podwójnie .Ułożyć na niej rybę pokrojone w paseczki papryki , ogórek , por pokrojony w plasterki Do każdej porcji dodać masło. Szczelnie zawinąć .Piec w gorącym piekarniku przez minut .
nadesłane: Babciagramolka