Panga pieczona w folii

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Panga pieczona w folii


Bardzo wygodny sposób na pieczenie ryby . Na pewno się nie przypali , jest soczysta , smaczna .

Czas : 30 minut

Składniki :

2 filety Pangi ( ok. 0, 5 kg )
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
½ papryki zielonej
Kawałek pora
Kawałek ogórka
2 łyżki pokrojonego koperku
Vegeta
Pieprz mielony
Sok z cytryny
2 łyżeczki masła

Rybę posypać Vegeta , pieprzem , koperkiem .Skropić sokiem z cytryny .Zwinąć w rulonik .Folię aluminiową złożyć podwójnie .Ułożyć na niej rybę pokrojone w paseczki papryki , ogórek , por pokrojony w plasterki Do każdej porcji dodać masło. Szczelnie zawinąć .Piec w gorącym piekarniku przez minut .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 5 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...