Sałatka z rukolą i rzodkiewką
Artykuł zewnętrzny
Witam wszystkich kochających jedzenie w pierwszy dzień wiosny. ;) za oknem cudowna pogoda, lekko pieszcząca rześkim wiatrem, zbliżają się dni, w których na naszych stołach zagoszczą młode warzywa, więc zapraszam na niesamowicie prostą i pyszną sałatkę. ;)
Składniki:
- 6 kabanosów drobiowych
- 6 rzodkiewek
- 60 g rukoli
- 2 pomidory
- 100 g posiekanych orzechów ziemnych
- pół ogórka zielonego
- Vegeta Natur
- 2 łyżki oliwy
- pół pęczka szczypiorku
Przygotowanie:
Kabanosy kroimy drobno i podsmażamy na złoto na oliwie, kroimy pomidory, rzodkiewki, ogórka – dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy. Posypujemy orzechami, dodajemy kabanosy, posypujemy szczyptą Vegety i jemy z ogromnym smakiem ! ;)