Sałatka z mozzarellą i musztardą francuską – wiosenna

27 marca 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* 5 dag szynka konserwowa,
* 1/4 szt sałata lodowa,
* 1/3 kulki mozzarella,
* 1/2 szt por (biała część),
* 2 łyżki musztarda francuska kamis
* koperek,
* oliwa,
* pieprz kamis

Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałki. Suszymy i układamy na półmisku. Por kroimy na cieniutkie plasterki posypujemy nim sałatę. Szynkę zwijamy w rulon i kroimy  w plasterki wyjdą wtedy ślimaczki. Ser kroimy w paseczki ,układamy na sałacie. Kropimy oliwa  z oliwek, solimy, dodajemy musztardę francuską i ozdabiamy koperkiem.

file1332843854



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz