Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

18 kwietnia 2014, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Używam białej parzonej ( w domu ) lub białej śląskiej ( tak to się u mnie nazywa ) – która sprzedawana jest już parzona .

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 2 kawałki kiełbasy białej parzonej ( powinna być ścisła , taka do jedzenia na zimno )
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 słoiczka dobrego chrzanu tartego ( ok.10 dag )
  • 2 łyżeczki mąki
  • 100 mll słodkiej śmietanki
  • woda
  • sól
  • cukier

Kiełbasę ponacinać w ,,krateczkę ,, .W rondelku rozgrzać masło i lekko obsmażyć kiełbaski tak by nacięcia się otworzyły .Wyjąć na chwilę . Na masło wsypać mąkę i zamieszać . Rozprowadzić śmietanką dodając tyle wody by sos miał odpowiednią gęstość . Zagotować. Doprawić do smaku solą , cukrem i chrzanem  .Włożyć kiełbaski .

Podawać z kolorowym puree ziemniaczano-marchewkowym lub kolorową surówką by przełamać biały kolor białej kiełbasy w białym sosie.

file1322246610



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺