Roladki ze schabu z farszem jajeczno-szpinakowym

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Roladki ze schabu z farszem jajeczno-szpinakowym

Trochę więcej roboty niż z kotletami ale warto.

Czas :45 minut

Składniki :

2 duże kotlety ze schabu bez kości
1 jajko na twardo
2 płaskie łyżki szpinaku
1 łyżka pokrojonego kopru
sól
pieprz mielony
1 szklanka wody
maggi
¼ szklanki słodkiej śmietanki
1 łyżeczka mąki
1 łyżka masła
1 łyżka oleju

Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa jak najmocniej ( uważając przy tym by nie uszkodzić całości mięsa ) .Szpinak podsmażyć na łyżeczce masła , wymieszać z koprem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajko rozgnieść widelcem na miazgę – lekko posolić.
Mięso posolić , popieprzyć .Na każdy płat mięsa położyć warstwę masy jajecznej, na to szpinak. Zwinąć roladki .Związać nicią do pieczenia mięs .Obsmażyć na rumiano na reszcie masła i oleju. Wlać wodę i dusić na małym gazie ok. 30 minut tak by płyn odparował do połowy objętości. Wyjąć roladki i usunąć nici . Wlać śmietankę zmieszaną z mąką .Zagotować .Doprawić maggi.
Podawać przekrojone na pół z ziemniakami puree , osobno podanym sosem i surówką .

 

nadesłala: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...