Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym

Szybkie danie obiadowe na słodko

Czas : 30 minut

Składniki :

12 gotowych kluch drożdżowych na parze ( 2-3 sztuki na porcję )
1 łyżka masła
1 duża puszka brzoskwiń w syropie
1 szklanka słodkiej śmietanki
2 łyżki cukru
2 łyżki maki ziemniaczanej
czerwone owoce kandyzowane do dekoracji

Kluchy ułożyć w garnku do gotowania na parze i podgrzać.
W rondelku zagotować syrop z brzoskwiń zmieszany ze śmietanką , wrzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie .Dodać masło. Poczekać aż się rozpuści. Mąkę rozrobić w ½ szklanki wody i wlać do rondelka. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Podawać kluchy z sosem .Dekorować np. kandyzowanymi wiśniami

 

nadeslane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz