Tiramisu

30 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 op. biszkoptów
  • 30 dag masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 naturalne serki homogenizowane(2x200g)
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 jajko
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki kawy
  • dowolne owoce do dekoracji

Wykonanie:

Masło utrzyj z cukrem na puszytą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno dodawaj jajko, żółtka, serki homogenizowane i mleko w proszku. Żelatynę rozpuść w wrzątku (200ml). Ostygniętą połącz z masą serową. Utrzyj ją na gładki krem.Kawę zalej 100ml wrzącej wody, dobrze ostudź. Połowę biszkoptów ciasno ułóż w podłużnej formie. Skrop 1/2 kawy. Przykryj kolejno połow kremu serowego, resztą ciastek iznw kremem. Odstaw do lodówki na 2 h. Gotowy placek udekoruj dowolnie.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz