Mielone z podgrzybków

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 500g mieszanego mięsa mielonego
  • 250g podgrzybków
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • olej
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • Podgrzybki oczyścić , umyć,osączyć,odciąć trzony,kapelusze drobno pokroić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Grzyby podsmażyć na oleju,aż puszczą sok i odparować.Dodać pokrojoną cebule,posiekany czosnek,podsmażyć razem przez kilka minut, przestudzić,połączyć z mięsem i jajkiem, dodając pieprz i sól. Formować okrągłe kotlety, panierować w tartej bułce i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz