Medaliony w folii z owocami

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1  porcja ok. 350 kcal

Składniki:

  • 20 dag chudego mięsa bez kości (schab środkowy lub polędwiczka wieprzowa, cielęcina lub indyk)
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • 1 plasterek ananasa lub innego owocu, np. pomarańczy czy jabłka
  • sok z cytryny
  • sól
  • natka pietruszki

Wykonanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, uformować, zawinąć gałązkami natki pietruszki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Kawałek folii aluminiowej wysmarować olejem, położyć gałązki natki, ułożyć mięso, zawinąć i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 min.
  3. Po tym czasie rozwinąć i dopiec, wyjąć, ułożyć na plasterku ananasa, przyprawić solą, podawać z ryżem.

file1313958448



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...