Bigos z kabaczka

26 lipca 2011, dodał: jaga23
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 2 średniej wielkości kabaczki,
– 1 kg papryki (zielonej lub czerwonej),
– 0,5 kg kiełbasy,
– 1 duża cebula,
– 0,5 kg pieczarek,
– przecier pomidorowy,
– pieprz i sól.

Sposób przygotowania:
W dużym garnku podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Pieczarki kroimy w ćwiartki i dorzucamy do garnka. Z papryki wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy ją w średniej wielkości kawałki i wrzucamy do garnka. Kabaczka obieramy, dokładnie usuwamy z jego wnętrza nasiona i ścieramy go na łuski na tarce. Gdy papryka nieco zmięknie dorzucamy kabaczka do garnka. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Gdy kabaczek zmięknie potrawa jest gotowa do spożycia.
Smacznego :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺