Ryżowe danie o smaku jaśminowym

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki

  1. 3 szklanki wody
  2. 1 torebka herbaty jaśminowej
  3. 1 kostka bulionu z warzyw
  4. 1 1 / 2 szklanki brązowego ryżu niegotowanego
  5. 1 łyżka masła
  6. 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

Wlać 3 szklanki wody i wrzucić torebkę herbaty do dużego rondla, doprowadzić do wrzenia. Usunąć torebkę z wrzącej wodą. Dodać ryż i kostkę bulionu do  wody, powrót do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Wymieszać z masłem. Posyp ryż posiekaną kolendrą.

file1310977009



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz