zielona wiosenna zupa

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

500 g     kapusty włoskiej
    pieprz
    sól
1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
2 ząbki     czosnku
150 g     kiełbasy wędzonej
100 g     cebuli
3 łyżki     oliwy z oliwek
250 g     ziemniaków
1 łyżka     Vegety

  1. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki, kapustę włoską pokroić na wstążki, a cebulę drobno posiekać.
  2. Na rozgrzanym oleju usmażyć posiekaną cebulę. Dodać czosnek, ziemniaki, kapustę włoską i Vegetę oraz zalać gorącą wodą aby przykryć warzywa. Wymieszać i gotować około 20 minut pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
  3. Ciepłe warzywa wraz z płynem rozdrobić w blenderze lub zmiksować. Dodać jeszcze pieprzu i 400 ml wody, krótko podgotować.
  4. Kiełbasę podgotować, pokroić na talarki i dodać do zupy.

Serwowanie

Zieloną zupę posolić według smaku, posypać pietruszką i podać.

Rada

Zamiast kapusty włoskiej, do zupy możda dodać liście młodej boćwiny.

 

na podstawie:  www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz