Gołąbki ze szpinaku w 10 minut

30 maja 2011, dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

Danie expresowe (kwadrans), ekologiczne (sezonowe), dietetyczne (niskokaloryczne) i pyszne (o ile lubisz szpinak) :)

przygotowanie 10 minut

gotowanie 5 minut

składniki dla 4 osób

potrzebne będą:

8 dużych liści szpinaku

4 filety łososia (może być inna ryba, ale szpinak wyjątkowo pasuje do łososia)

garść czarnych oliwek

1 mała czerwona cebula

2 łyżeczki kaparów

oliwa z oliwek, tymianek, sól, pieprz, sok z cytryny

Cebulę obierz i posiekaj, oliwki pokrój drobno. Liście szpinaku umyj sparz we wrzątku, następnie szybko (ale delikatnie) przepłucz zimną wodą. Filety łososia umyj i przekrój na pół, skrop oliwą i posyp przyprawami.

Liście szpinaku posyp cebulą, oliwkami i kaparami, na każdym liściu połóż kawałek łososia. Zawiń delikatnie i zepnij wykałaczką.

Gotuj na parze 5 minut.

Jeśli nie lubisz lub akurat nie masz świeżego szpinaku zastąp go liśćmi sałaty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...