Filet z kurczaka w serowym „kożuszku”

29 maja 2011, dodał: Dobika
Artykuł zewnętrzny

Przepyszne i szybkie danie,które na pewno wszystkim zasmakuje – pyszna chrupiąca serowa panierka z delikatnym miękkim „wnętrzem” :-)

Składniki:
filet z kurczaka – 2 szt.
jajko – 2 szt.
żółty ser – 150 g
bułka tarta – 4 łyżki
pieprz i sól – do smaku
olej do smażenia – 6 łyżek
zielenina do przebrania – według uznania

Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć, delikatnie roztłuc tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem. Jajka rozkłócić widelcem ze szczyptą soli, ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, by powstały cienkie strużki i wymieszać z bułką tartą. Filety zanurzyć w jajku, następnie w panierce z sera i bułki, powtórzyć czynność, podwójnie panierowane filety wykładać, na patelnię z rozgrzanym olejem – smażyć, na średnim płomieniu, po 10 min.,  z każdej strony – na złoty kolor. Wyłożyć kotlety na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem, by odsączyć nadmiar tłuszczu i podawać z zieleniną.

SMACZNEGO!!!

file1306662196



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...