Zupa pomidorowa z cukinią

19 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 cukinia

1 marchewka

1 cebula

2 ząbki czosnku

oliwa

1 żółta papryka

1 czerwona papryka

15 dag.pomidorków koktajlowych

kilka listków bazylii

1 puszka krojonych pomidorow

1 kostka rosołowa

1 litr wody

sól

pieprz

szczypta cukru

Przygotowanie:

Cukinię umyć,usunąć nasionka i pokroić na kawałki.Czosnek,cebulę i marchewkę obrać i posiekać.Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć na kawałki.Wszystkie warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie.Pomidory z puszki przelać do garnka,dolać wodę i wrzucić kodstke rosołową.Całość zagotować i dodać warzywa z patelni i gotować na małym ogniu do czasu ,aż będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać pokrojone pomidorki koktajlowe.Doprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem.Udekorować listkami bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz