Zupa kapuściana z pełnoziarnistym makaronem

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 5 dkg suchego pełnoziarnistego makaronu
  • 15 dkg białej kapusty
  • 5 dkg cebuli
  • 1 l wody
  • 2 kostki rosołowe Bulion Cielęcy
  • ½ łyżeczki żółtej mieszanki curry
  • 1/8 łyżeczki mielonego kminku
  • ¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi. W międzyczasie drobno posiekać kapustę, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do wrzątku, gotować do miękkości kapusty. Dodać curry, pieprz, kminek i makaron. Gotować przez kolejne 5 minut.

Smacznego!

file1258477049



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz