Żółte kokardki z zielonym sosem

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 g piersi kurczaka

1 op szpinaku mrożonego

200 g makaronu kokardki

1 op sera pleśniowego

1 ząbek czosnku

1 szklanka bulionu warzywnego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

dymka

kurkuma, sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra

Sposób przygotowania:

  • makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
  • szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
  • czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
  • mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
  • chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
  • przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
  • podajemy z makaronem

file1268381976



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz