Zapiekanka szpinakowo-pomidorowa

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka szpinaku mrożonego

25 dag.sera żółtego
5 łyżek śmietany
2 pomidory
ząbek czosnku

oregano
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego śmietanę, roztarty ząbek czosnku,mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dzielimy na dwie części. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy jedną część szpinaku. Następnie układamy pokrojone w ćwiartki pomidory,a na nie kładziemy pozostały szpinak. Posypujemy startym żółtym serem i oregano. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 10 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...