Warzywna pasta z tuńczykiem

16 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 puszka tuńczyka w oleju

10 dkg marchewki

10 dkg pietruszki

5 dkg korzenia selera

6 jajek

1 puszka kukurydzy

1 średnia czerwona cebula

5 dkg kiszonych ogórków

3 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

Marchewkę, pietruszkę i seler ugotować (mogą być jarzyny z rosołu). Jajka ugotować na twardo. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka włożyć do blendera, zmiksować. Tak samo postąpić z pozostałymi składnikami (oprócz tuńczyka i kukurydzy). Do pasty dodać kukurydzę, tuńczyka z olejem, majonez, musztardę i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Smacznego!

file1258378817



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz