Szybki murzynek

1 czerwca 2011, dodał: vk
Artykuł zewnętrzny

każdy ma sposób na swojego murzynka ;-)

SKŁADNIKI:

  • 1 kostka tłuszczu (najlepsze masło)
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao (deco moreno bądź podobne)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

Tłuszcz, cukier, kakao, mleko } te składniki zagotować! Odlać 1/2 szklanki przygotowanej mieszanki na polewę, resztę ostudzić a następnie do mieszanki wbić jaja, dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, przelać na formę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą, piec około 45 minut w 180st.C, sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy można już wyjąć :)) Na przestygnięte ciasto wylewamy polewę, można udekorować kolorową posypką, pycha! UWAGA! Jeśli dodamy więcej kakao ciasto będzie ciemniejsze i intensywniejsze w smaku :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz