Spaghetti z sosem śmietanowym

9 kwietnia 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 2 plastry boczku wędzonego
  • 2 małe cebule
  • 5 pieczarek
  • 200 ml śmietany
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 30 dag makaronu długie nitki
  • starty ser żółty

Siekamy cebule, pieczarki i wędliny w kostkę wszystko smażymy na złoty kolor. Później dodajemy powoli śmietanę i kostkę rosołową gotujemy wszystko 15 minut aż śmietana zgęstnieje. Makaron gotujemy tak jak na opakowaniu. Makaron wykładamy na talerz polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...