sos toffi ze smażonymi owocami

15 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 ananasa,

3 gruszki,

1 op. śmietany 30%

1/2 op. skondensowanego mleczka słodzonego

1 łyżeczka masła,

1 łyżeczka cukru, sok z ćwiartki limonki

Sposób przygotowania:

  1. mleczko skondensowane w puszce gotujemy 2 godz., odstawiamy do schłodzenia,
  2. owoce obieramy, gruszki kroimy na ćwiartki, ananasa na plastry, po usunięciu twardego rdzenia,
  3. podsmażamy je na maśle z dodatkiem cukru i soku z limonki,
  4. ubić śmietanę, w trakcie dodać mleczko skondensowane,
  5. masę wlać do pucharków dodać owoce

file1268641752



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz