Roladki z piersi kurczaka z marchewką

19 grudnia 2011, dodał: p
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 strąka czerwonej papryki i żółtej
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 15dkg żółtego sera
  • 250ml. bulionu
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • sałata do przybrania

Piersi z kurczaka myjemy, a następnie lekko rozbijamy. Na każdy kawałek, kładziemy pokrojone w paseczki warzywa i zawijamy w rulonik. Całość spinamy wykałaczką.
Potrawę wkładamy do brytfanny i zalewamy bulionem.
Po podduszeniu, roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
Na koniec, roladki posypujemy resztą  żółtego sera i wykładamy na talerz. Dekorujemy sałatą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz