Rodzynkowy mikrofalowiec

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 czubate łyżki mąki pszennej

3 płaskie łyżki cukru

1 płaska łyżka holenderskiego kakao

½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia

½ płaskiej łyżeczki cukru migdałowego

1 jajko

3 łyżki mleka

4 łyżki oleju ryżowego

1 czubata łyżka rodzynek

Sposób wykonania:

Do miseczki wsypujemy mąkę, następnie rodzynki i dokładnie mieszamy. Teraz kolejno dodajemy cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier migdałowy. Mieszamy. Wbijamy jajko, wlewamy mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej – moc 900 W, czas 4 minuty.

Smacznego!

file1256723989

Przepis dodany przez: IwonaF



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz