Przystawka dla gości w weselnym menu – czyli czekadełko dla niecierpliwych

20 sierpnia 2018, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

Ślub się zakończył, wszyscy podążają na sale weselną. Jest radość, śmiechy i lekkie burczenie brzuszków. Zaczynają się życzenia, składanie prezentów i zasiadanie do stołów. Pierwsi goście oczekują na ostatnich przed spożyciem tradycyjnego, weselnego rosołu. Ale bywa tak, że procedura składania życzeń, pierwszego toastu bardzo długo rozciąga się w czasie ii….

stol_weselny_4

 

„Jestem głodny”, „kiedy ten obiad”, „skocz do stołu z mięsem i weź coś na początek”. Najczęściej goście przed przyjęciem nie najadają się, aby wszystkiego skosztować z weselnego menu. I mają racje, bo przed nimi rozpoczyna się prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Co jednak jeśli jesteśmy głodni, a obiadu brak? Kiedy burczenie brzucha zakłóca swobodną rozmowę?

much

Świetnym rozwiązaniem będzie weselna, zaskakująca przystawka! Przystawka, która od razu będzie czekała na gości, chwilowo zaspokoi głód i stanie się rewelacyjnym wstępem weselnego menu.  Jest to potrawa podawana przed głównym daniem. Może być w różnych odsłonach. Zarówno na zimno, jak i na ciepło. Zarówno wyszukana jak i tradycyjna. Zarówno zdrowa jak i mniej dietetyczna. Słodka, słona, kwaśna, pikantna.  Jakakolwiek będzie, jedno jest pewne – rozwiąże problem głodnych i niecierpliwych gości!

menu

Przystawka ma za zadanie zaskoczyć i wzbudzić dobre, pierwsze wrażenie. Warto jednak przed wyborem potrawy kierować się upodobaniem gości. W domu taka przystawka może być wielkim, smakowym eksperymentem. Na weselnym stole proponujemy zaserwować gościom coś fantazyjnego, lecz uniwersalnego. Tak, aby wszystkim przypadła do gustu. Pamiętajmy: przystawka ma nie tylko chwilowo zabić uczucie głodu, ale także pobudzić kubki smakowe i zachęcić do kosztowania kolejnych posiłków.

guests-toasting-at-wedding-

Ja zdecydowałam się na oscypka z żurawiną i grzanką. Goście weselni z centralnej Polski byli pozytywnie zaskoczeni naszym góralskim akcentem.

Oscypek z żurawiną i grzanką

oscypek

Przystawka z łososia

448845-1-eng-GB_salmon-terrine

Halibut w wędzonym boczku

6098158

Sałatka z krewetkami

jenkinsons-starter-prawn-salad

Roladki z cukinią i fetą

cukinia_01

 

Czy przystawka w weselnym menu to dobry pomysł? Czy tylko kolejny sposób organizatorów na zwiększenie kosztów Pary Młodej?

zobacz również:

 

  1. Pierścionki zaręczynowe 2017/2017 – poznaj najpiękniejsze trendy!
  2. Ślub i wesele – poradnik jak zorganizować wesele idealne!
  3. Co zamiast kwiatów? Oryginalne i pomysłowe prezenty ślubne!
  4. Strefa Ślubu

 

 

 


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...