sałatka śledziowa na wafelku
składniki:
sposób przygotowania: 1 podwójny filet śledziowy z zalewy octowej obrałam ze skóry, osączyłam na ręczniku papierowym i pokroiłam w kostkę. Dodałam pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Także z kostkę pokroiłam cebulę i jabłko z czerwoną skórką, wymieszałam je z sokiem z cytryny a po chwili dodałam do sałatki.. Dosypałam ok. 3 łyżek posiekanej zieleniny i jogurt. Doprawiłam pieprzem ziołowym i odrobiną soli. Ugotowane i wystudzone jajka obrałam ze skorupek. Specjalnym nożykiem o ostrzu w kształcie litery V nacięłam każde dookoła i rozdzieliłam na połówki. Na wafle nałożyłam sałatkę i po połówce jajka. Każde jajo oprószyłam papryką a całość ozdobiłam listkami natki. Podałam na liściach sałaty.