Portawka z brukselki z makaronem ryżowym

3 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 op. makaronu ryżowego wstążki

700 g brukselki

1 mozzarella

10 plastrów baleronu dojrzewającego

1 op. pomidorów z bazylią i oregano

1 łyżeczka pasty z kolendry

szczypior

2 ząbki czosnku

sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, gałka muszkatołowa

  • makaron wrzucić do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
  • trzymać pod przykryciem ok. 3 minut,
  • odcedzić, przelać zimną wodą,
  • brukselkę ugotować, odcedzić,
  • dodać do garnka z brukselką pomidory, dusić pod przykryciem kilka minut,
  • w międzyczasie dodać zmiażdżony czosnek, pastę z kolendry i przyprawy,
  • baleron pokroić w plastry i usmażyć na chrupko,
  • na talerz wyłożyć makaron i porcje brukselki,
  • posypać szczypiorkiem, baleronem i porwaną mozzarellą

file1267607916



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz