Piwna Karkówka z grilla

12 maja 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

1 kg karkówki bez kości
olej lub oliwa do smarowania

marynata :
2 szklanki piwa
2 listki laurowe
1 łyżeczka kminku [ pominęłam ]
po 5 rozgniecionych ziaren ziela angielskiego , jałowca i pieprzu

Karkówkę umyć , pociąć na plastry o grubości 1 cm i dokładnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy płat oprószyć solą i pieprzem , przełożyć do naczynia i zalać marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki co najmniej 24 godziny. W tym czasie kilkakrotnie obrócić mięso , aby dokładnie przeszło marynatą.

Przed grillowaniem każdy plaster posmarować olejem i piec na ruszcie do mocnego zrumienienia .



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz